Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Στην Ελλάδα καλλιεργείται ένας ψυχωτικού τύπου αντιρωσισμός

Καλεσμένος του Δημήτρη Λιάτσου, στην εκπομπή του «Ιδεοχώρου» είναι ο Ηλίας Παπαναστασίου, οικονομολόγος, πολιτικός επιστήμων και νομικός, o οποίος υπογραμμίζει ότι τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται ένας ψυχωτικού τύπου αντιρωσισμός στην Ελλάδα, και τονίζει ότι οι Ελληνες κινδυνεύουν να γίνουν αμερικανοποιημένοι βαλκανικού τύπου.

Ορισμένα σημαντικά στιγμιότυπα της εκπομπής έχουν ως εξής:

– Η δυτική ελίτ βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης, βλέποντας ότι πλέον η πρωτοβουλία στα πεδία των μαχών έχει περάσει ολοκληρωτικά στη ρωσική πλευρά. Η επικοινωνιακή καταιγίδα δύο ετών από τα αμερικανοκρατούμενα ΜΜΕ αποδεικνύεται τώρα ότι ήταν εκτός πάσης πραγματικότητος. Συνεχώς βομβάρδιζαν προπαγανδιστικά ότι η Ρωσία όπου να’ ναι νικιέται. Τώρα, συνειδητοποιούν το αδιέξοδο και ότι είναι αναγκασμένοι να κάτσουν στο τραπέζι. – Τα τελευταία 800 χρόνια η Ρωσία έχει δεχτεί 5 εισβολές. Από Τεύτονες Γερμανούς, το 1241, Σουηδούς, Πρώσους, τον Ναπολέοντα, τον Χίτλερ, όλες συντρίφτηκαν. – Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται ένας ψυχωτικού τύπου αντιρωσισμός στην Ελλάδα. Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι αμερικανική αποικία. Δεν είπε κανείς να γίνει ρωσική. Αλλά να ξέρει τις ρίζες της. Φοβάμαι ότι έχουμε ξεχάσει τις ρίζες μας και έχουμε μετατραπεί σε αμερικανοποιημένους βαλκανικού τύπου.

– Ξεχάσαμε, άραγε, ως Ελληνες, τι περάσαμε με τις τρόικες; Μήπως το 2032, που είναι να πληρώσουμε 25 δισ., τα οποία θα αρχίσουν να πληρώνονται σε δύο – τρία χρόνια, θα το ξαναθυμηθούμε; Και πάμε για νέο μνημόνιο. – Πως δημιουργήθηκε ο τρομερός ελληνικός στόλος – παρακαταθήκη για την ελληνική επανάσταση, αναπτύχθηκε η Οδησσός, κ.ο.κ.; Σαράντα επτά χρόνια πριν το ’21, με τη Συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, η Ρωσία επέβαλε στον σουλτάνο ότι όσοι Χριστιανοί θέλουν μπορούν να υψώσουν στα πλοία τους τη ρωσική σημαία.

– Η αγγλοσαξωνική σχολή που έχει γίνει της μόδας μας λέει ότι η Ελλάδα απελευθερώθηκε με τη ναυμαχία στο Ναβαρίνο. Μπορεί να νικήθηκε ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος, αλλά ο σουλτάνος δεν έδινε ανεξάρτητο κράτος στην Ελλάδα. Την ήθελε φόρου υποτελή. Οπως και οι Αγγλοι. Ηταν η Ρωσία που, μετά από έναν ακόμα πόλεμο με τους Οθωμανούς, επέβαλε στον σουλτάνο, με τη Συνθήκη της Αδριανούπολης, το 1829, την αναγνώριση της πλήρους ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Το γνωρίζει, άραγε, ο Ελληνας πρωθυπουργός; Διότι δεν πρέπει να δείχνουμε ιστορική αχαριστία.

– Οταν ο Καποδίστριας κατάφερε την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ελληνικά χέρια, οπλισμένα από τον αγγλικό παράγοντα, τον δολοφόνησαν στο Ναύπλιο. – Η δολοφονία του Καποδίστρια δεν ήταν μόνο στυγερή, ήταν η προσπάθεια της ανερχόμενης τότε βρετανικής αυτοκρατορίας να σβήσει κάθε πιθανότητα ανάπτυξης φιλορωσικών αισθημάτων στην Ελλάδα. Οι Βρετανοί, ύαινες, ληστές όλων των πόρων του πλανήτη. Ομως, η μεγάλη αγάπη που τρέχουν οι Ελληνες προς το ρωσικό λαό, δεν είναι μόνο επειδή είναι ομόδοξοι. Εχουν κοινές ιστορικές αναφορές.

 

 

Ιδεοχώρος

Μοιραστείτε το άρθρο στα social media