Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Πρωτοβουλία Υγειονομικών ΑΥ.Ρ.Α : Ερμηνευτική προσέγγιση των δηλώσεων του πρωθυπουργού για το αγροτικό ζήτημα.

 

Από την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην τηλεόραση του STAR για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων συνάγονται τα εξής:

 

  1. Το πολιτικό σύστημα έχει απόλυτη κατανόηση για τα προβλήματα των αγροτών, ωστόσο δεν θα τους δώσει μία καθώς το κέντρο των αποφάσεων για την αγροτική πολιτική, όχι μόνο της χώρας μας αλλά και άλλων χωρών της Ευρώπης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου έχει αποφασιστεί καιρό τώρα η διάλυση της αγροτικής παραγωγής στην Ευρώπη.

Εν τούτοις είναι θεμιτό να διαδηλώνουν οι αγρότες γιατί ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα άλλο διαπραγματευτικό χαρτί απέναντι στον “κακό μπάτσο” του συμβουλίου των Βρυξελλών προκειμένου υποτίθεται να διασωθεί ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας.

 

  1. Οι αγρότες γνωρίζουν πολύ καλά πως όσα πήρανε… πήρανε και έτσι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, δεν έχουν να περιμένουν κάτι παραπάνω. Καλά θα κάνουν λοιπόν να ολοκληρώσουν τη “συμβολική” παρέλασή τους στην Αθήνα με κόσμιο τρόπο, χωρίς να δημιουργήσουν “αναταραχές” και να αριβάρουν για τα χωραφάκια τους. Έρχεται εξάλλου και η περίοδος της σποράς, τουλάχιστον για όσους δεν έχουν τη γη τους κάτω από τη στάθμη των υδάτων, η οποία στάθμη μάλλον δεν αναμένεται να υποχωρήσει μέχρι να ενδώσει και ο τελευταίος αγρότης στην εγκατάσταση φωτοβολταικών.

 

  1. Οι διαδηλώσεις και οι κινητοποιήσεις είναι γενικά κατά την αντίληψη του πολιτικού συστήματος ένα χάπενινγκ. Σε σωστή συνεννόηση με την αστυνομία κάθε κοινωνική ομάδα έχει το δικαίωμα πού και πού να διατρανώνει τα θέματά της και να εκτονώνεται ασφαλώς, οφείλοντας όμως να έχει τη στοιχειώδη επίγνωση ότι κάπου εκεί εξαντλούνται και τα δημοκρατικά της δικαιώματα καθώς το πολιτικό σύστημα δε δίνει δεκάρα τσακιστή για τις αξιώσεις κανενός.

Αυτό που ενοχλεί το πολιτικό σύστημα βάσει των συμφραζομένων από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, είναι η λέξη “κλιμάκωση” των κινητοποιήσεων, διότι σε αυτήν εμπεριέχεται το στοιχείο της έκπληξης και του αιφνιδιασμού, που αποτελεί αστάθμητο παράγοντα.

Μια απεργία διαρκείας, φερ’ ειπείν, θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο παράδειγμα κλιμάκωσης.

 

  1. Η πολιτική ατζέντα της διάλυσης, όχι μόνο του πρωτογενούς τομέα, που θα φέρει συνθήκες πρωτοφανούς πείνας και εξαθλίωσης στην κοινωνία, σε μια περίοδο (υποτίθεται) ειρήνης, αλλά και ολόκληρου του κράτους πρόνοιας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, όπως έχει συμφωνηθεί από το ξεπουλημένο ντόπιο πολιτικό σύστημα με τα μνημόνια, αυτή η ατζέντα θα υλοποιηθεί μέχρι κεραίας. Τουλάχιστον όσο η μάζα μπορεί να κατασταλεί ή να οδηγείται σε μηχανισμούς ελεγχόμενης εκτόνωσης.

 

Τα παραπάνω ας αποτελέσουν τροφή για προβληματισμό εν όψει και της επικείμενης μεγάλης πανεργατικής κινητοποίησης, στις 28/2, ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, ένα έγκλημα που καθώς όλα δείχνουν είναι μοναχά ο προάγγελος πολλών ακόμα τέτοιων μελλοντικών “ατυχημάτων”.

 

 

Πρωτοβουλία Υγειονομικών ΑΥ.Ρ.Α

Αυτοοργάνωση Ρήξη Αυτοδιάθεση

 

****Με έναυσμα την εναντίωση στην υποχρεωτικότητα των ιατρικών πράξεων, μια ομάδα υγειονομικών, απαλλαγμένη από κομματικές αγκυλώσεις, έθεσε περαιτέρω στόχο την  κοινωνική συσπείρωση και συστράτευση προβληματισμένων πολιτών, σε δράσεις που αφορούν την υπεράσπιση όλων των κοινωνικών αγαθών.

Μοιραστείτε το άρθρο στα social media