Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΟ «ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ» ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟ!

Νίκος Σίμος

 

Πυκνώνουν οι εφιαλτικές ειδήσεις που αφορούν την παγκόσμια ασφάλεια και την ειρήνη στον κόσμο.

Πάμε σε επικίνδυνη κλιμάκωση…

Η απόφαση της Δύσης να χτυπήσει η Ουκρανία ρωσικό έδαφος με όπλα της Δύσης θεωρείται ότι ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

Αυτό είναι ένα αναντίρρητο γεγονός που μπορεί  από την μια να δείχνει άμεσα την παραδοχή της ήττας των Δυτικών “σχεδιασμών” και να αναδεικνύει στα μάτια του κόσμου ποιο είναι το “στρατόπεδο των ηττημένων” όπως από το 2013 γράφω αλλά από την άλλη ταυτόχρονα διακυβεύει το μέλλον της ίδιας της ανθρωπότητας πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.

Φαινομενικά  οι ΗΠΑ και η Γερμανία είναι διστακτικές να δώσουν το πράσινο φως… προς ώρας, γιατί σε ότι αφορά τις ΗΠΑ τα deep states, αδρά χρηματιζόμενα πολλά από αυτά χρόνια τώρα  από τους νεοφεουδάρχες,  εργάζονται πυρετωδώς για να «υποδείξουν» στον Biden να δώσει το «πράσινο φως»  χρήσης Αμερικανικών όπλων σε Ρωσικό έδαφος πράγμα που σημαίνει ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΉ ΕΜΠΛΟΚΉ.

Άλλωστε  είναι γνωστό ποιοι είναι εκείνοι που υποκινούν την παγκόσμια ανάφλεξη, ποιοι επιδιώκουν το χάος για να επιβάλλουν τον δυστοπισμό στην ανθρωπότητα και στον πλανήτη και ποια είναι τα πολιτικά ενεργούμενά τους στον άλλοτε Δυτικό κόσμο.

Χρόνια υποστηρίζω  – ήδη  από τους ραδιοφωνικούς “Αναστοχασμούς” τον Ιούλιο του 2015  –  ότι ο κόσμος βρίσκεται σε μια ασταθή ισορροπία, ότι ο “Δεύτερος κύκλος του Παγκόσμιου Καπιταλισμού” (κείμενο που γράφτηκε τον Σεπτέμβρη του 2013) έχει ήδη δείξει τις νέες ηγεμονικές δυνάμεις στον πλανήτη και ότι αν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες για γεωοικονομική και γεωπολιτική εξισορρόπηση μεταξύ των μπλοκ του παγκόσμιου καπιταλιστικού ανταγωνισμού  έως το 2030  ο πλανήτης θα βρεθεί στο κατώφλι ενός ολέθρου.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω θα μου πείτε… Γνωστό κι αυτό και  δικαιωμένο στην πορεία της Ιστορικής εξέλιξης

Πολλές φωνές κατά το παρελθόν και στα πρώτα 50 ταραγμένα χρόνια του περασμένου αιώνα έλεγαν πολλά και προειδοποιούσαν για άλλα τόσα άλλα κανείς δεν άκουγε…

Έτσι φτάσαμε σε δύο παγκόσμιους πολέμους…

Έτσι ετοιμαζόμαστε και για έναν ακόμα που όμως δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τους προηγούμενους δύο

Οι Ρώσοι πρέπει να είναι γνωστό πως είναι έτοιμοι για όλα!

Ξεκαθαρίζουν με σαφείς δηλώσεις όλων των πολιτειακών παραγόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι εάν μας χτυπήσουν με ΝΑΤΟϊκά  όπλα , θα χτυπήσουμε νατοϊκό έδαφος, θα χτυπήσουμε τα εργοστάσια παραγωγής όπλων που στέλνονται στην Ουκρανία, θα χτυπήσουμε και θα διαλύσουμε κάθε υποδομή μπορεί να θέση σε κίνδυνο την κυριαρχία της Ομοσπονδίας και η αντίδραση  θα είναι νόμιμη αντίδραση κατά το διεθνές δίκαιο.

Στο πλαίσιο του Δυτικού συλλογικού παραλογισμού έχουμε δημοσίευμα των New York Times που αναφέρουν ότι:

“Ο πρόεδρος Biden θα λάβει από τις πιο σημαντικές αποφάσεις του στον πόλεμο στην Ουκρανία – την άρση της απαγόρευσης των χρήσης αμερικανικών όπλων σε ρωσικό έδαφος”

Σύμβουλοι του Biden πιστεύουν ότι μια αλλαγή θέσης είναι αναπόφευκτη, παρά τις ανησυχίες για τη σύγκρουση που ενδέχεται να κλιμακωθεί σε «άμεση αντιπαράθεση με έναν πυρηνικό αντίπαλο», ανέφεραν οι πηγές.

Σύμφωνα λοιπόν με πηγές των New York Times, ο Λευκός Οίκος έχει ήδη ξεκινήσει μια επαναξιολόγηση της τρέχουσας πολιτικής με σκοπό αλλαγές…

Θεωρούν βλακωδώς οι “σύμβουλοι” αυτοί του Αμερικανού προέδρου ότι η χρήση όπλων εντός Ρωσικού εδάφους θα γίνει με την εποπτεία των Αμερικανών που θα «υποδεικνύουν»  στα ενεργούμενά τους Ουκρανούς που θα στοχεύουν και που όχι!

Όμως η διακηρυγμένη θέση των Ρώσων είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό και επομένως γνωρίζουν οι πάντες τι ακριβώς διακυβεύεται με μια ανάλογη όξυνση, που τελικά φαίνεται πια, ξεκάθαρα και στον λιγότερο γνώστη περί τα διεθνή και το status ισχύος στον πλανήτη, ότι ήταν προσχεδιασμένη από τον πυρήνα του νεοφεουδαρχικού κέντρου και μην εκπλήσσει κανένα αυτό που γράφω εδώ.

Ο «φερετζές»  αυτού  του σχεδίου έπεσε όταν οι Μέρκελ – Ολάντ αποκάλυψαν  το βρώμικο  παιχνίδι που παίζονταν σε βάρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε σχέση με τις ρωσσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας, με τις συμφωνίες Minsk 1&2.

Από τότε δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία για την παραδοσιακή αφερεγγυότητα  της νεοαγγλοσαξονικής «διπλωματίας», που είναι ανάλογη της  αντίστοιχης αγγλοσαξονικής, όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα της κατοχής του κόσμου, όπως την επιθυμούν και τα νεοφεουδαρχικά κέντρα.

 

Όμως η «περιορισμένη» χρήση πυρηνικών όπλων σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τον κίνδυνο ενός ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου, αλλά μάλλον  θα έλεγα τον προκαλεί και μάλιστα όταν αυτά πρόκειται να χτυπήσουν εδάφη των κρατών μελών της βορειοατλαντικής συμμαχίας, που δεν διαλύθηκε με την διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας ,αν και έπρεπε, ακριβώς για να εξυπηρετήσει την «παγκοσμιοποίηση» και την νεοφεουδαρχία και τον νεοαγγλοσαξονισμό στην κυριαρχία και κατοχή του κόσμου

 

Σχολιάζοντας τα σχέδια της Ουάσιγκτον να αναπτύξει πυρηνικά όπλα χαμηλής ισχύος στα υποβρύχια ή τα σκάφη επιφανείας της τον Απρίλιο του 2020, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova καταδίκασε την εν λόγω κίνηση ως αποσταθεροποιητική.

 

«Αυτοί που θέλουν να θεωρητικοποιούν την ευελιξία του αμερικανικού πυρηνικού δυναμικού πρέπει να καταλάβουν ότι, σύμφωνα με το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα, τέτοιες ενέργειες δικαιολογούν αντίποινα με τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία», δήλωσε η κ Zakharova.

Από τον  Μάιο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε το ΝΑΤΟ να μην παραδώσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, δεδομένου ότι τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να φέρουν πυρηνικές βόμβες χαμηλής ισχύος B61-12.

Η Μόσχα είπε ακόμα ανοιχτά ότι θα αντιμετωπίσει τα F-16 στην Ουκρανία ως πυρηνικά οπλικά συστήματα, ανεξάρτητα από το μοντέλο τους, και θα θεωρήσει την ανάπτυξή τους σκόπιμη πρόκληση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Κίνα έχει επίσης επικρίνει επανειλημμένα την Ουάσιγκτον για τη στροφή σε πυρηνικά όπλα χαμηλής ισχύος ως επιστροφή στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Το Πεκίνο σήμανε επίσης συναγερμό για τα σχέδια της AUKUS (Σύμφωνο Αυστραλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ) να κατασκευάσει πυρηνικά υποβρύχια στην Αυστραλία ως παραβίαση των αρχών μη διάδοσης των συγκεκριμένων όπλων.

Τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα έχουν πυρηνικό δόγμα που δεν προβλέπει το πρώτο χτύπημα και αυτό πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν για την εξέλιξη της κλιμακούμενης με πρωτοβουλία των Δυτικών έντασης που μπορει να εξελιχθεί σε μια παγκόσμια καταστροφή.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις που γεμίζουν ανησυχία κάθε σκεπτόμενο πολίτη στον κόσμο είναι ότι, όπως δήλωσε ο Sergey Lavrov υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας …  θα θεωρηθεί η προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία ως εσκεμμένο μήνυμα του ΝΑΤΟ στην πυρηνική σφαίρα, ενώ αυτά τα αεροσκάφη θα καταστραφούν με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλα όπλα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και η εμφάνισή τους δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης με οποιονδήποτε τρόπο  σε συνέντευξή του στο RIA Novosti

Επιπλέον, ο Ρώσος ΥΠΕΞ προειδοποίησε ότι η Ρωσία ενδέχεται να λάβει περαιτέρω μέτρα πυρηνικής αποτροπής, αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν μεσαίου και μικρού βεληνεκούς πυραύλους στην Ευρώπη και στην Ασία.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι ασκήσεις Ρωσίας-Λευκορωσίας με μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα θα δώσουν κάποιο μήνυμα στη Δύση.

 

Όμως ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνηθίζει να «τραβάει» με τις δηλώσεις του πάντοτε πιο έντονες  «κόκκινες γραμμές»:

«Μια επίθεση των ΗΠΑ σε ρωσικούς στόχους ή το γεγονός ότι οι ΗΠΑ επιτρέπουν στο Κίεβο να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας χρησιμοποιώντας αμερικανικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, θα ήταν «η αρχή ενός Παγκοσμίου Πολέμου» δηλωνει, ενώ ο γερουσιαστής Ντμίτρι Ρογκόζιν, πρώην επικεφαλής της Roscosmos, προειδοποίησε ευθέως την Ουάσιγκτον:

«Δεν είμαστε μόνο στο κατώφλι, αλλά ήδη στην άκρη, πέρα από την οποία, αν ο εχθρός δεν σταματήσει σε αυτές τις ενέργειες, θα ξεκινήσει μια μη αναστρέψιμη κατάρρευση της στρατηγικής ασφάλειας των πυρηνικών δυνάμεων».

 

Και αυτό δυστυχώς αποτελεί μια αναντίρρητη αλήθεια

Ο κ Biden ως άλλο ενεργούμενο των νεοφεουδαρχών του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος και των deep states , σπρώχνει σε επικίνδυνες για την παγκόσμια ειρήνη αλλαγές στην πολιτική των ΗΠΑ.

Βεβαίως αυτό  δεν θα αλλάξει τα δεδομένα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή του διεθνούς status όσο αφορά την θέση της Ουάσιγκτον.

Σηματοδοτεί μια ραγδαία απόκλιση από το σημείο στο οποίο βρίσκονταν οι Αμερικανοί στην αρχή του πολέμου και τούτο δείχνει καθαρά και την αποτυχία της πολιτικής τους, που είχε στόχο την υποταγή και τον διαμελισμό ακόμα της Ρωσικής ομοσπονδίας στα σχεδια της ΝΤΠ .

Πολιτική που – όπως συνήθως – δεν τόλμησαν οι ίδιοι, αλλά επιχείρησαν την εφαρμογή της μέσω «αντιπροσώπου» (Ουκρανία), που λειτούργησε σαν τον «χρήσιμο ηλίθιο» της ιστορίας

Σηματοδοτεί όμως επίσης και την αδιέξοδη θέση των «ιδιοκτητών του κόσμου» – νεοφεουδαρχών, που πλέον επιζητούν την «οριστική λύση» – για την οποία γραφώ εδώ και σχεδόν τρία χρόνια – στην κατεύθυνση  του «δόγματός» τους : «αν ο κόσμος δεν είναι δικός μας καλύτερα να μην υπάρχει»!.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο αρχικός σχεδιασμός της πολιτικής ΗΠΑ – ΝΕΟΦΕΟΥΔΑΡΧΩΝ  ήταν η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία που προοριζόταν να έχουν μόνο αμυντικό χαρακτήρα και να χρησιμοποιηθούν εντός του ουκρανικού εδάφους.

Σήμερα πλέον βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου τα αμερικανικά όπλα και οι εκτοξευτές πυραύλων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν θέσεις στο εσωτερικό της πρώτης πυρηνικής υπερδύναμης του πλανήτη.

 

Η αλλαγή στάσης των ΗΠΑ  είναι απίθανο να αλλάξει την πορεία του πολέμου μπορεί όμως, με μεγάλη πιθανότητα, να φέρει τον όλεθρο.

Εδώ και πολλούς μήνες η Ουκρανία συχνά, πυκνά  χτυπά βαθύτερα μέσα στο ρωσικό έδαφος, αλλά  αυτό δεν έχει αλλάξει ούτε το αποτέλεσμα στο πεδίο των συγκρούσεων, ούτε τη θέληση της Ρωσίας να πολεμήσει για το μέγιστο διακύβευμα που είναι η ίδια η υπόστασή της.

Οι Αμερικανοί – που στην ουσία αποτελούν τους πολιτικούς σχεδιαστές της «Ρωσικής περίσφιξης», ήδη από την εποχή της διάλυσης του Συμφώνου της Βαρσοβίας και που στην ουσία ήταν ο λόγος της διεθνούς, νεοαγγλοσαξονικής έμπνευσης, αυθαιρεσίας, που υπαγόρευσε την διατήρηση του ΝΑΤΟ – προσδοκούν  ότι η ισχύς των  όπλων τους θα βοηθήσει την Ουκρανία να σταθεροποιήσει μια περιοχή που δέχεται συνεχείς επιθέσεις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και φαίνεται όλο και πιο αδύναμη και η οποία θα κρίνει και την τελική έκβαση της Ρωσοουκρανικής σύγκρουσης .

Αυτό όμως αν αντιπαραβληθεί με την διακηρυγμένη θέση της Ρωσίας ότι οι κινήσεις αυτές, της χρήσης όπλων του ΝΑΤΟ κατά στόχων μέσα στην κυριαρχική Ρωσική επικράτεια, αποτελούν  κλιμάκωση και θα έχει σοβαρές συνέπειες, καταλαβαίνει ο οιοσδήποτε ότι πλησιάσαμε όσο ποτέ, τα τελευταία δυο χρόνια, το «σημείο μηδέν» της «τελικής αναμέτρησης» και αυτό ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

 

ΑΦΟΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ των ανερχόμενων δυνάμεων, τον Παγκόσμιο Νότο και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, που θέλουν να μπει ένα τέλος στο αγγλοσαξονικής ερμηνείας «δημοκρατικό δικαίωμα» της ηγεμονίας στην ιστορική εξέλιξη  του κόσμου και στην αυθαιρεσία των νεοφεουδαρχών να θεωρούν τον πλανήτη «ιδιοκτησία» τους, πειραματιζόμενοι πάνω στην ποιότητα της ζωής δισεκατομμυρίων ψυχών .

 

Νεοφεουδάρχες και αγγλοσάξονες «παίζουν με την φωτιά», στην κυριολεξία πλέον, πράγμα που οδηγεί με μεγάλη, πολύ μεγάλη πια πιθανότητα, σε εξελίξεις ανέλεγκτες.

 

Είναι πάρα πολύ πιθανό η «φωτιά» της « τελικής αναμέτρησης» με την Ρωσική πυρηνική υπερδύναμη και με την Ευρασία γενικότερα –  κάτι που από την αρχή επιδίωκαν, όπως επάλληλα έχω γράψει γι’ αυτό, οι νεοφεουδάρχες καθοδηγητές και ο νεοαγγλοσαξονισμός ( ΗΠΑ) και οι σύμμαχοί του  που χρησιμοποιήθηκαν σαν στρατιωτικοπολιτικό όπλο τους –  να κάψει ανεπίστρεπτα τις ζωές μας και τον πλανήτη ολόκληρο.

 

Ευπειθέστατος

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο στα social media