Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ: ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η εμπλοκή του κόμματος (και των προνομίων που απολαμβάνουν τα στελέχη του, συχνά μηδενικών γνώσεων, δεξιοτήτων και κοινωνικής προσφοράς) είναι το βασικό θέμα που δημιούργησε το απολιτίκ ή χειρότερα το αντιπολιτικ κλίμα στη χώρα μας. Οι πολίτες απαξιώνουν την πολιτική και τους πολιτικούς, διότι το παράδειγμα που έχουν είναι αυτό του βολέματος. Το ότι το «κόμμα», ταυτιζόμενο και με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, συνεταιρισμούς κλπ, μπορεί να μοιράζει οφίκια, ενώ ελέγχει την εκτελεστική εξουσία, αλλά και τη νομοθετική, είναι το λάθος της νεώτερης ιστορίας μας. Το κόμμα πρέπει να μένει πάντα ως μέρος του λαού και να αντιδράει σε κυβερνητικές ή νομοθετικές αντιλαϊκές πρακτικές, ακόμα και αν έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία!

Η διάκριση των εξουσιών, το ανεξάρτητο συνδικαλιστικό κίνημα κλπ είναι επίσης ουσιοδέστατης σημασίας. Η διάκριση των εξουσιών, που φθάσαμε να μην αναγνωρίζουμε καν είναι ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατικής λειτουργίας.

Το να είναι κάποιος βουλευτής και υπουργός ταυτοχρόνως, είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο και όμως το σύνολο των πολιτών αντιλαμβάνεται ως φυσιολογικό.

Για μένα και την Πνοή Δημοκρατίας, δεν μπαίνει θέμα «τύπου» δημοκρατίας (άμεση, έμμεση, κοινοβουλευτική κλπ),αλλά ορθής λειτουργίας των θεσμών στο υπάρχον πολιτειακό καθεστώς. Αν καταφέρουμε αυτό το απλό γεγονός, να αντιληφθεί, τουλάχιστον μία κρίσιμη μάζα, τι δηλαδή συμβαίνει και τι θα έπρεπε να συμβαίνει, στα πλαίσια της πολιτειακής νομιμότητας, τότε και μόνο τότε μπορούμε να συζητάμε και για ουσιώδεις αλλαγές, για πραγματική δύναμη στο λαό που σημαίνει ο όρος Δημοκρατία!!!

Η καλλιέργεια ψευδών, διαβολών και λανθασμένων πρακτικών, ακόμα και η χρήση συγκεκριμένων λεκτικών επιλογών, παραπληροφορούν τους πολίτες και τους καθιστούν όχλο και οπαδούς, εύπλαστη κοινωνική λάσπη, στα χέρια επιτήδειων λαϊκιστών!

Οι σοφιστείες, η ψευδοεπιστήμη και τα ιδεολογικά ακροβατικά θολώνουν το περιβάλλον και αναδεικνύουν μία «ΑΝΤΙΓΝΩΣΗ» που κυριαρχεί ως αντικειμενική πραγματικότητα και απόλυτη Επιστημονική Αλήθεια, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι απόλυτο και επιστημονικό είναι εγγενής αντίφαση!

Ελπίζω η απάνθρωπη και ανθρωποκτόνος πολιτική που εφαρμόζεται, να «αφυπνίσει» το λαό, να διαμορφώσει μια κρίσιμη μάζα πολιτών και αυτοί οι Πολίτες να πάρουν την Πολιτεία στα χέρια τους, για το συμφέρον του ιδίου του ανθρώπου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και όχι για την εξυπηρέτηση αφηρημένων εννοιών, όπως ανάπτυξη, χρηματοπιστωτική σταθερότητα και κάθε τύπου αυθαίρετων δεικτών!

Μοιραστείτε το άρθρο στα social media